301 Redirect

301 Redirect används för att tala om för sökmotorer att sidan man försöker komma åt ej finns men att ägaren till websidan har byggt en ny sida som den gamla sidan ska gå till.
På detta sätt behåller man sitt sökresultat eftersom sökmotorerna ej tar bort de gamla länkarna ur sökresultatet.
Om länkarna slutar fungera så tar sökmotorerna bort länkarna ur sökresultatet. Men om man använder en 301 redirect för att skicka den gamla sidan vidare till en ny sida så behålls sökresultatet eftersom sökmotorerna då förstår att länkarna fortfarande har ett innehåll.

Skapa en 301 redirect ifrån en sida i SEOCMS

1. Välj SEO
  2. Välj SEO Kontroll
  3. Klicka i kolumnen URL för sidan ni vill skapa 301 redirect för
    Fälten för denna sida öppnas upp
  4. Scrolla till höger till kolumnen Ompekning
  5. Välj 301 i rulllistan där det står Ingen
  6. Skriv in ny URL för 301-redirecten i fältet nedanför rulllisten där det nu står 301
  7. Skriv in endast högra delen av URL:en som t.ex. nyurl.aspx
  8. Scrolla längst ner på sidan
  9. Välj Spara
  10. Klart