Fraktinställningar

I fraktinställningar väljer du vilka typer av fraktsätt du skall ha. Samt vilka länder som skall ha de olika fraktinställningarna.
För att komma till fraktinställningar, klicka i eShops vänstermeny och välj "Fraktkostnad".

Lägga till ny fraktalternativ

I huvudsidan Fraktkostnad klickar du på knappen  "lägg till ny".

Fraktkostnad:
Här väljer du om kostnaden är
  1. Fast
    Detta innebär en fast kostnad. Ex 199 kr för frakt.
  2. Vikt
    Baserar frakten på sammanlagd vikt för ordern. Detta förutsätter att du satt en vikt på ALLA dina artiklar. Annars kan inte beräkningen göras på vikt. Vikten sätts i gram. Man sätter detta intervall efter man har klickat på "Spara"
  3. Pris
    Baserar frakten på priset. Om en kund exempelvis köper för 100 kr kan frakten vara 299 kr. Om en kund dock beställer över ex 500 kr kan frakten vara gratis. Man sätter detta intervall efter man har klickat på "Spara"
Namn:
Bestäm vilket namn detta alternativ skall ha i shoppen.

Fraktkod:
Används inte om man inte har ett externt system kopplat via webservice.

Region
Vill du dela upp så t.e.x alla länder i EU skall ha en speciell kostnad anger du denna regionen här. För att ändra länder i en befintlig region klicka på "Regioner" alternativet i vänstermenyn.

Moms:
Vilken momssats du har på frakten. Vanligtvis är detta 25%.

Förvalt för länder:
I listan så finns alla länder inlagda. Du markerar vilka länder du vill skall ha denna som förvalt i shoppen. Markera flera länder genom att hålla ned CTRL tangenten (Windows). När en kund skall lägga en beställning kommer detta fraktalternativ vara förvalt i rulllistan för frakt.

Alternativ vid PRIS/VIKT
Lägg til internvall. Klicka "Lägg till ny"

Namn:
Här väljer du vilket namn första intervallet skall ha. ex: Fraktkostnad 199 kr

Intervall start:
Här väljer du var intervallet skall starta. Ex 0 kr om du har ett prisintervall på 0-199 kr. Om kunden köper inom detta intervallet så blir det det detta pris.

Intervall slut:
Väljer hur långt detta alternativ sträcker sig. I detta exempel till 199 kr.

Värde:
Här bestämmer du vad fraktkostnad blir om köpet genomförs inom detta intervall.

Klicka sedan på "Spara".

För att göra ett till intervall gör som ovan. Istället för intervall slut behöver du inte fylla i något värde. Du kan i ovanstående exempel då ange intervall start: 200 och göra intervall slut tomt. Du kan sedan sätta ett värde på 0 för detta alternativ. Detta kommer göra att om du köper för 200 kr eller över blir frakt gratis.

Ändra befintlig fraktkostnad

På förstasidan under fraktkostnad ser du alla inlagda fraktalternativ. För att ändra ett alternativ klicka på "Penna" under columnen "Ändra".

Namn:
Ändrar vad fraktalternativet har för namn i shopppen

Fraktkod:
Används endast i använder t.e.x en webservice.

Region:
Vill du dela upp så t.e.x alla länder i EU skall ha en speciell kostnad anger du denna regionen här. För att ändra länder i en befintlig region klicka på "Regioner" alternativet i vänstermenyn.

Värde:
Kostnad för frakten.

Moms:
Vilken momssats du har på frakten. Vanligtvis är detta 25%.

Förvalt för länder:
I listan så finns alla länder inlagda. Du markerar vilka länder du vill skall ha denna som förvalt i shoppen. Markera flera länder genom att hålla ned CTRL tangenten (Windows). När en kund skall lägga en beställning kommer detta fraktalternativ vara förvalt i rulllistan för frakt.

För att spara dina inställningar klicka på SPARA.