Hur lägger jag till en Favicon i adressfältet ?

Favicon är en liten bild/ikon som syns till vänster om adressfältet och till vänster om tabbar i webbläsaren.

För att lägga in en favicon behövs en .ico-fil
Denna skapas i ett program speciellt designat för att skapa Favicons.
Ett sådant program går lätt att hitta genom att söka efter Favicon i en sökmotor som t.ex. www.google.se

.ico-filen ska läggas i roten för SEOCMS-siten.
Detta gör vi gärna åt er mot löpande timmar.

Sedan bör även Meta-taggar för favicon läggas till i headern för alla sidor.
Detta görs i SEOCMS under fliken Inställningar.

Lägg in metadata för Favicon

1. Välj Inställningar
  2. Välj SEO-Inställningar
  3. Välj Lägg till / Ändra i header
  4. Skriv in meta-taggarna för favicon
    <link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="/favicon.ico" />
    <link rel="icon" type="image/x-icon" href="/favicon.ico" />
  5. Välj Spara.
  6. Klart
Notera att eventuell felaktig kod som läggs in i SEOCMS-siten kan få sidan att sluta fungera.