Hur lösenordsskyddar jag sidor ?

Skapa användare/grupper och lösenordsskyddade sidor

Börja med att skapa en grupp som dina användare kommer att höra till när dom ska logga in.

1. Klicka på iconen Admin.
2. Välj grupper.
3. Skapa en ny grupp, alla användare i den här gruppen kommer sedan att få samma
rättigheter.
4 Välj "Lägg till grupp"

Klicka här för att se en bild som beskriver hur man lägger till en grupp: Lägg till en grupp

Skapa nu användare som kommer att tillhöra den gruppen vi just skapat.

1. Välj Användare i vänstermenyn.
2. Välj sedan Lägg till användare
3. Då får man upp ett antal egenskaper som måste fyllas i, fyll i dom.
4 Klicka på Spara, då kommer ytterligare info upp.
5 Välj vilken grupp du vill att användaren ska höra till. I det här fallet "Kundarea"
6. Klicka "Lägg till grupp"

Klicka här för att se en bild som beskriver hur man lägger till användare:

Skapa lösenordsskyddade sidor

Nu ska vi lösenordsskydda en specifik sida så att endast medlemmar av den grupp vi just skapat får tillträde till den sidan (samt ev undersidor).

Vi börjar med att stänga ute icke inloggade besökare.

1. Högerklicka på önskad sida under fliken Sidor
2. Välj Ändra rättigheter.
3. Välj "Alla" (Vi ska nu sätta rättigheter för icke inloggade besökare).
4. Klicka "Lägg till".
5. Bocka av "Neka" för att neka besökanderätt för icke inloggade.
6. "Spara"

Klicka här för att se en bild som beskriver hur man stänger ute icke inloggade besökare: Stäng ute icke inloggade besökare

Nu ska vi ge besökanderätt för den/dom grupper/användare som loggar in.

1. Välj nu den "Grupp /Användare" som du vill tillåta besöka sidan.
2. Välj Lägg till.
3. Bocka av "Tillåt" på "Läs" för att Tillåta besökanderätt för inloggade.
4. "Spara"

Klicka här för att se en bild som beskriver hur man ger besökanderätt för inloggade:  Ge besökanderätt för inloggade