Hur placerar jag moduler bredvid varandra ?

För att placera t.ex. en Text och bild-modul till vänster och en till Text och bild-modul precis till vänster om den första modulen kan man använda sig av figursättning.

Figursättning fungerar för alla moduler i SEOCMS.
Tänk på att figursättning Vänster påverkar modulen som ligger efter modulen vi ändrat figursättning för.
Detta betyder att om man valt figursättning Vänster för första modulen så kommer nästa modul att hamna precis till höger om första modulen.

Placera moduler bredvid varandra

1. Högerklicka på den första modulen.
  2. Välj Ändra.
  3. Egenskaper för modulen visas.
  4. Välj Utseende (Klicka på den gröna längst till höger på raden där rubriken Utseende syns)
  5. Välj Vänster i fältet Figursättning
  6. Välj Uppdatera
  7. Gör nu samma sak för nästa modul (Modulen som ligger under eller efter första modulen)
  8. Klart.

Placera moduler under varandra

Följ exemplet ovan men välj istället Figursättning Centrera för båda modulerna.

Placera första modulen till vänster och nästa modul till höger

Följ exemplet ovan men välj istället Figursättning Vänster för första modulen och Figursättning Höger för nästa modul.