Hur använder man sig av tidsstyrd publicering?

Om man vill att en sida i SEOCMS ska publiceras ett visst datum så kan man ordna detta med tidsstyrd publicering.
Detta innebär att man sätter ett datum då sidan ska gå 'live', det vill säga när sidan ska bli synlig för användaren.
Om man vill kan man även sätta ett datum då sidan ska återgå till att inte vara synlig för användaren.

Exemplet nedan utgår ifrån att man skapar en ny sida i SEOCMS.
Men om sidan redan finns så kan ni börja ifrån steg 3 men istället högerklicka och välja 'Egenskaper' för den befintliga sidan.

Sätt tidsstyd publicering på en sida
  1. Välj fliken 'Sidor'
  2. Navigera fram till den sida i strukturen där du vill skapa din nya sida.
  3. Högerklicka på sidan och välj 'Lägg till sida'.
  4. Egenskaper för sidan visas.
  5. Skriv in 'Namn' och 'Sökmotorvänlig URL' för sidan.
  6. Välj en mall för sidan.
  7. Öppna upp boxen 'Egenskaper för tidsstyrd publicering' genom att klicka på symbolen till höger om boxen.
  8. Till vänster finns fältet 'Startdatum för publicering'. Här kan ni klicka er fram till ett datum då ni vill publicera sidan.
  9. Till höger finns fältet 'Slutdatum för publicering'. Här kan ni klicka er fram till ett datum då ni vill avpublicera sidan.
  10. Välj 'Spara'.
  11. Klart.