Hur gör jag min sida sökmotorvänlig

Det finns flera sätt att göra din SEOCMS-site sökmotorvänlig. De två vanligaste är
  • Ändra Sökmotorvänlig URL
  • Ändra META data (Rubrik, beskrivning och nyckelord)

Ändra Sökmotorvänlig url:

1. Välj fliken Sidor i vänstermenyn
  2. Högerklicka på sidan som du vill ändra.
  3. Välj Egenskaper.
  4. Under sidans namn finns fältet Sökmotorvänlig URL.
  5. Skriv in vad sidan skall ha för adress.
    OBS: Använd ej specialtecken som:
    ÅÄÖ
    ,.&%¤#()/=?!*

Använd ej heller mellanslag
    Istället för mellanslag kan du använda bindestreck eller understreck (- _)

ändra meta data

1. Välj fliken 'Sidor' i vänstermenyn
  2. Högerklicka på sidan som du vill ändra och välj Egenskaper
  3. Välj rubriken Egenskaper för sökmotoroptimering. (Klicka på den gröna pilen långt till höger för att få upp denna meny).
  4. Skriv in Sidans rubrik på sidan:
    t.ex: "Kontakt". Titeln visas längst upp i webbläsarfönstret när du kollar på sidan. Titeln skall vara max en mening.
  5. Skriv in Beskrivning av sidan på sidan:
    t.ex: "Kontakt, här hittar du våra kontaktuppgifter". Beskrivning bör inte vara mer än ca 3 meningar.
  6. Skriv in Nyckelord för sidan på sidan:
    t.ex: Kontakt, företagets namn, osv. Avdela orden med kommatecken (,). Skriv inte in mer än 20 sökord.