Hur länkar jag till en mailadress?

Länka till en mailadress

1. Välj fliken Sidor
  2. Välj sidan ni vill lägga in länken på
  3. Välj fliken Innehåll
  4. Dra in en ’Text och bild’-modul i en ledig container på sidan
  5. Skriv in texten för mail-länken (T.ex. Kontakta oss)
  6. Markera texten
  7. Välj verktyget ’Infoga länk’. (Ser ut som en hel kedja. Mittenraden av verktyg tredje från höger. Ser ut som ej kedja)
  8. Skriv in adressen till email-mottagaren i fältet ’URL’
  9. I fältet ’Filtyper’ väljer ni mailto:
  10. Välj ’OK’
  11. Välj ’Uppdatera’
  12. Spara sidan
  13. Klart

Video som visar hur man länkar till en mailadress

Ta bort en länk

För att ta bort länken till mailadressen kan ni använda er av verktyget 'Ta bort länk'. (Ser ut som en bruten kedja. Mittenraden av verktyg, andra från höger.)
Hur detta verktyget fungerar finns beskrivet på denna sida i onlinemanualen:
Under rubriken 'Ta bort länk'