Inloggning / Utloggning

Du behöver lägga till en inloggningsmodul samt en utloggningsmodul om du vill kunna logga in på lösenordsksyddade sidor.

Dra in modulen 'Inloggning' på valfri sida.

1. Välj fliken 'Sidor'.
  2. Välj sidan där inloggningsdelen ska finnas.
  3. Väl fliken ’Innehåll’
  4. Dra ut modulen 'Inloggning 'på sidan.
  5. Egenskaper för modulen 'Inloggning' laddas.
  6. I rulllisten ’Sida att visa vid lyckad inloggning" välj vilken sida du vill skall visas när man lyckats logga in. Välj här den lösenordskyddade sida du redan skapat. Se hur du skapar lösenordsskyddad sida
  7. Du kan även välja "rubrik" och vad det skall stå på knappen osv i fälten nedanför.
  8. Felmeddelande visas om man inte lyckats logga in, ex skrivit fel namn/lösenord.

Dra in modulen 'utloggning' på den lösenordskyddade sidan.

1. Välj fliken 'Sidor'.
  2. Välj sidan där utloggningsdelen ska finnas.
  3. Väl fliken ’Innehåll’
  4. Dra ut modulen 'utloggning''på sidan.
  5. Egenskaper för modulen 'Inloggning' laddas.
  6. I rulllisten ’Sida att visa vid utloggning" välj vilken sida du vill skall visas när man loggats ut. Välj här tex. startsidan eller annan annan valfri sida. tex sida som du skapat med texten. "Du är utloggad".
  7. Välj sedan vad det skall stå på utloggningsknappen. Ex: "Logga ut här".
  8. När man klickat på denna länken loggas man ut från sajten.