Spam-skydd

Ibland kan spamrobotar söka igenom en sites formulär för att skicka sin reklam via formulären.
Detta kan undvikas genom att lägga in så kallat spamskydd som hindrar spamrobotar från att skicka data via formulären.

Tre skydd finns tillgängliga:

Use antispam form blocking
- Om användaren skickat ett mail ifrån formuläret måste användaren sedan vänta 5 minuter innan användaren kan skicka ett till mail via formuläret ifrån samma dator (Spamrobotar brukar skicka ca 1 mail i sekunden)
Add hidden field - Ett gömt fält läggs till i formuläret. Endast spamrobotar fyller i detta fält (Vanliga användare ser ej ens fältet) och om fältet är ifyllt skickas formuläret ej.
Email validation
- Om detta val är ikryssat och om man lagt in ett textfält med typen e-mail i formuläret så kommer detta fält valideras. Formuläret kommer endast skickas om en korrekt e-mailadress fyllts i i fältet.

Lägg till spamskydd i formuläret

1. Högerklicka på formuläret och välj Ändra
  2. Kryssa i de spamskyddsval ni vill installera för formuläret (Se ovan för detaljer)
  3. Välj Uppdatera
  4. Spara pch publicera sidan
  5. Klart