Klistra in från Word

Om ni vill klistra in text i SEOCMS ifrån ett worddokument eller en annan sida på internet så måste ni ta bort den HTML-kod som kommer med automatiskt.
Denna HTML-kod anger design för andra hemsidor och dokument och förhindrar därmed designen som är förinställd i SEOCMS.
Denna HTML-kod måste måste alltså tas bort för att SEOCMS och Text och bild-modulen ska fungera korrekt.

Om ni klistrar in texten ifrån Word så kan ni använda verktyget Klistra in från Word.
Då tas Word-specifik HTML-kod bort. (Design som bara kan användas i MS Word)

Men det allra bästa sättet att slippa all oönskad HTML-kod är att använda verktyget Kodupprensning och där välja Ta bort all HTML.

Klistra in från Word

1. Kopiera texten i från Word (Markera texten och välj Ctrl + C på tangentbordet)
  2. Gå till administrationen av er SEOCMS-site och välj att redigera Text och bild-modulen där texten ska klistras in
  3. Välj verktyget Klistra in från Word (Första raden av verktyg, 4:e verktyget från vänster, Ser ut som en Word-ikon ovanpå en mapp)
  4. Klart