Kodupprensning

När man öppnar en 'Text och bild'-modul och klistrar in redigerad text ifrån t.ex. Word eller andra ordbehandlingsprogram så kan skräpkod komma med i modulens HTML-läge.
Denna skräpkod kan störa funktionen hos verktygen i modulen.
Därför finns verktygen 'Klistra in ifrån Word' och 'Kodupprensning' som är speciellt designade för att ta bort denna skräpkod.

Verktyget 'Klistra in från Word' kan användas när man har kopierat text ifrån ett Word-dokument och vill klistra in texten i en 'Text och bild'-modul i SEOCMS.
Detta verktyg tar bort all skräpkod som är unik för just ordredigeraren MS Word.

Verktyget 'Kodupprensning' innehåller 5 val som tar bort olika typer av skräpkod.

När dessa verktyg används så kommer design försvinna ifrån dokumentet.
Men i gengäld kommer det bli mycket lättare att använda verktygen i 'Text och bild'-modulen för att bygga upp designen enligt standarden i SEOCMS.
För att vara helt säker på att all oönskad design (HTML-kod) har tagits bort så ska ni välja Ta bort alla HTML-taggar.

Kort beskrivning av de olika valen i verktyget 'Kodupprensning'

• Valet 'Ta bort alla html-taggar' kommer ta bort all design ifrån dokumentet.
  • Valet 'Ta bort alla Word-specifika html-taggar' kommer mest troligt ta bort all design ifrån dokumentet om texten är inklistrad ifrån Word.
  • Valet 'Rensa cascading style sheets' tar bort design ifrån dokumentet.
  • Valet 'Rensa upp font-taggar' tar bort vissa fonter ifrån dokumentet.
  • Valet 'Rensa upp span-taggar' tar bort skräpkod som inte påverkar dokumentet alls.

Rensa upp skräpkod i 'Text och bild'-modulen.

1. Välj fliken 'Sidor'.
  2. Välj sidan där ’Text och bild’-modulen ligger.
  3. Dubbelklicka på ’Text och bild’-modulen.
  4. Egenskaper för modulen ’Text och bild’ visas.
  5. Välj verktyget kodupprensning: (Första raden, andra verktyget från vänster, ser ut som en sopborste)
  6. Välj de alternativ som du tror kan rensa upp ditt dokument på bästa sätt. (Valet 'Rensa upp span-taggar' rekommenderas)
  7. Tryck på ’Avbryt’ eller på krysset för att stänga rutan.
  8. Välj ’Uppdatera’
  9. Spara och publicera sidan.
  10. Klart.

Video som beskriver hur man rensar upp skräpkod i text och bild-modulen