Kryssruta

Fältet kryssruta i formuläret används när användaren ska kryssa i ett eller flera alternativ.

Lägg till fältet kryssruta i formuläret

1. Välj verktyget Kryssruta (Andra raden av verktyg, 7:e verktyget från höger, Ser ut som en fyrkant med ett litet V i)
    Kryssrutan syns nu med texten checkBox1 till höger
  2. Markera texten checkBox1, ta bort texten och skriv in en ny text som representerar kryssrutan (T.ex. Kryssa i för mer information)
  3. Dubbelklicka på kryssrutan eller högerklicka på kryssrutan och välj Properties
    Egenskaper för kryssrutan visas
  4. Skriv in ett unikt namn i egenskapen Namn
    Denna egenskap måste vara unik och skild ifrån alla andra fälts egenskap Namn i formuläret
    Använd ej specialtecken (t.ex. !"#¤%&/), mellanslag eller åäö
    Streck - och understreck _ går bra att använda
  5. Skriv in värdet som kryssrutan representerar i egenskapen Värde. (T.ex. mer-information-Ja)
    Det som är ifyllt i Egenskapen Värde kommer synas i svarsmailet från formuläret om användaren kryssat i just denna kryssruta
  6. I egenskapen Field desc. kan ni fylla i en text som kommer visas som rubrik istället för egenskapen Namn i svarsmailet från formuläret
    (Här kan ni använda åäö och mellanslag)
  7. Välj Obligatorisk om kunden måste kryssa i kryssrutan
  8. Fyll i ett obligatoriskt meddelande som visas om kunden ej kryssar i kryssrutan
  9. Välj OK