Sökmotorvänlig URL

Sökmotorvänlig URL är en del av URL-en till sidan.
Ett tips om ni ändrar namn för en sida är att även ändra Sökmotorvänlig URL för sidan.
Detta gör att adressen till sidan blir mer tillgänglig för sökrobotar som t.ex. Google.
En fördel med en bra en bra Sökmotorvänlig URL är att adressen (URL:en) till sidan blir mer tillgänglig för kunder.

Vilken del av URL-en kan ändras via Sökmotorvänlig URL?

Den del av support.seocms.se/kontakta-foretaget.aspx som Sökmotorvänlig URL ändrar är delen mellan själva domänen (support.seocms.se) och filändelse (.aspx)
En man inte har angivit Sökmotorvänlig URL för en sida i SEOCMS så har sidan en URL som liknar denna: support.seocms.se/Page19.aspx
Om man skriver in ett nytt namn i fältet Sökmotorvänlig URL (T.ex. kontakta-foretaget) så kommer samma sida istället ha adressen support.seocms.se/kontakta-foretaget.aspx

Använd ej åäö, mellanslag eller specialtecken i Sökmotorvänlig URL

Tänk på att inte använda åäö, mellanslag eller specialtecken i er Sökmotorvänliga URL.
Dessa kommer nämligen synas som konstiga tecken i URL-en.
Mellanslag kommer t.ex. synas som %20
Streck - och understreck  _  går bra att använda.

Exempel på en Sökmotorvänlig URL med åäö, mellanslag och specialtecken:
kontakta "företaget"

Exempel på en Sökmotorvänlig URL utan åäö, mellanslag och specialtecken:
kontakta-foretaget

Ändra sökmotorvänlig URL för en sida:

1. Välj fliken ’Sidor’
  2. Högerklicka på sidan ni vill ändra namn på.
  3. Egenskaper för sidan visas.
  4. Skriv in en ny URL i fältet Sökmotorvänlig URL
  5. Välj ’Spara’
  6. Spara och publicera sidan.
  7. Klart