Ta bort design för en rad

Allt innehåll som läggs in i Text och bild-modulen skapas med hjälp av HTML-kod.
Kodordet strong t.ex. designar texten med fetstil.
Denna kod kan man se om man klickar på en rad och tittar till höger om flikarna Normal, HTML och Preview (Syns under den stora rutan där man skriver text i Text och bild-modulen).
Om man för musen över ett av kodorden så visas med blå markering den text som påverkas kodordet (designen).
Här kan man experimentera med att ta bort vissa kodord (Beskrivs nedan) och se om designen man ville ta bort försvinner ifrån raden eller området som innefattas av kodordet.

Här följer en lista med de vanligaste HTML-kodorden och vad de kan innebära för designändringar

HTML-kod Möjlig designförändring
div Område/behållare
p   Paragraf
font Typsnitt (T.ex. Arial, Verdana)
span Färg
strong / b Fetstil

Ta bort design för ett av kodorden för raden

1. Ställ markören på raden eller markera den text ni vill ta bort design för.
  2. Ett antal kodord visas till höger om flikarna Normal, HTML och Preview (Syns under den stora rutan där man skriver text i Text och bild-modulen)
  3. Vänsterklicka på ett av kodorden. (T.ex. div, strong, span, font)
  4. Välj Delete Tag.
  5. Designen för just det kodordet försvinner
  6. Klart

Video som visar hur man tar bort design på en rad