Textruta

Fältet textruta i formuläret används när användaren ska skriva in en kort information som t.ex. namn eller personnummer.
Om ni vill att användaren ska kunna skriva information på fler rader kan ni använda fältet Textområde istället.

Lägg till fältet Textruta

1. Ställ markören på valfri plats i den stora textrutan (Under de två raderna med verktyg).
  2. Välj verktyget Textruta
    Egenskaper för fältet Textruta visas
  3. Skriv in ett unikt namn i egenskapen Namn.
    Denna egenskap måste vara unik och skild ifrån alla andra fälts egenskap Namn i formuläret.
    Använd ej specialtecken (t.ex. !"#¤%&/), mellanslag eller åäö
    Streck - och understreck _ går bra att använda.
  4. I egenskapen Värde kan ni fylla i ett fördefinierat värde som kommer synas i fältet innan kunden har fyllt i sin egna information i fältet.
  5. I egenskapen Field desc. kan ni skriva samma text som i egenskapen Namn.
    Den text som är ifylld i egenskapen Field desc. kommer synas innan informationen som kunden fyllt i i svarsmailet från formuläret.
    Här kan ni använda mellanslag och åäö.
  6. Kryssa i rutan Obligatorisk om ni vill att kunden måste fylla i detta fält.
  7. I egenskapen Obl. meddelande kan ni skriva in ett meddelande till kunden om kunden inte fyller i det obligatoriska fältet