Varför syns inte min bild i Text och bild-modulen ?

Om man har infogat en bild i en Text och bild-modul så kan det hända att bilden bara syns som ett rött kryss.
Detta kan bero på att bilden är sparad i färgmodellen CMYK.
Färgmodellen CMYK är gjord för tryckerier och kan inte visas korrekt i webläsare som t.ex. Internet Explorer.
För att bilden ska synas i SEOCMS så måste bildens färgmodell ändras till RGB.
Sedan kan filen laddas upp på nytt i SEOCMS och infogas i Text- och bild-modulen.
Då kommer bilden visas korrekt.

Så här kan ni ändra färgmodell på en bild i bildbehandlingsprogrammet Adobe Photoshop:

1. Välj Image.
  2. Välj Mode.
  3. Välj RGB Color.
  4. Klart
CMYK till RGB konvertering
Bilden visar hur man ändrar färgmodell ifrån CMYK till RGB i bildbehandlingsprogrammet Adobe Photoshop

OBS. Getupdated ger ej support för tredjehandslösningar. För mer information kontakta gärna tillverkaren av det bildbehandlingsprogrammet ni använt för att ändra färgmodell för bilden.