Varför uppstår streck i min tabell?

Om man administrerar sin SEOCMS-site i Mozilla Firefox eller Safari och lägger in en tabell i en Text och bild-modul så kan streck uppstå i tabellen.
Dessa streck uppkommer ofta när man sparar Text och bild-modulen eller sidan.

Problemet löses genom att använda Internet Explorer 6 eller 7 där administrationen av SEOCMS stöds fullt ut.
Denna sida i onlinemanualen beskriver i vilka webläsare administrationen av SEOCMS stöds fullt ut:
http://support.seocms.se/Allman_information.aspx

För att ta bort strecken i tabellen:

Ett tips är att först göra en kopia på Text och bild-modulen (http://support.seocms.se/Innehall.aspx) eller på sidan (http://support.seocms.se/kopiera-en-sida.aspx) så att en backup finns tillgänglig.

1. Högerklicka på Text och bild-modulen och välj Ändra.
  2. Högerklicka i en cell i tabellen.
  3. Välj Table. (Eller Table->Properties)
  4. Markera första cellen i tabellen (Cellerna syns i rutan Tabelldesigner)
  5. Välj Cellegenskaper
    Ett nytt fönster öppnas med cellens Cellegenskaper
  6. Välj Style Builder (2 flikar till höger om fliken TD)
  7. Välj Kantlinje
  8. Skriv in 0 i fältet Kantlinje.
  9. Välj None i fältet Stil.
  10. Välj Automatic i fältet Färg.
  11. Välj OK.
Upprepa steg 4 till 11 för varje cell i tabellen (Cellerna syns i rutan Tabelldesigner)

1. Välj Style Builder (3 flikar till höger om fliken Tabellwizard)
  2. Välj Kantlinje
  3. Skriv in 0 i fältet Kantlinje
  4. Välj None i fältet Stil
  5. Välj Automatic i fältet Färg
  6. Välj OK
  7. Klart

Överkurs

Är man väldigt kunnig inom HTML och Stylesheets kan man gå in direkt i HTML-läget och ta bort designen (Stylesheets) för strecken därifrån.
Välj fliken HTML
Välj verktyget Sök och Ersätt (4:e verktyget från höger)
Sök på kod som liknar raden nedan:
style="border-right: #000000 1px dashed; border-top: #000000 1px dashed; border-left: #000000 1px dashed; border-bottom: #000000 1px dashed"
Ersätt med tomrum.

Tänk på:
  • att det kan finnas annan Stylesheet inbakad i koden så titta innan ni tar bort hela Stylen.
  • att vissa streck skapas med annan Stylesheet-kod så leta igenom HTML-koden efter olika koder t.ex.:
    border-right: #000000